min-lilla-siri

Alla inlägg under november 2011

Av Filippa Bräutigam - 5 november 2011 18:53

Vem vet vad Siri skall bli när hon blir stor? Det är hemskt att skynda på något som går så fort men visst ta mig tusan är man nyfiken. Man är nyfiken på vad som ska bli hennes första ord. När hon kommer ta sitt första steg och när hon kommer göra revolt första gången. Vad ska hon gör på fritiden och vad ska hon läsa på gymnasiet. Det är lite kittlande att tänka på att kanske, kanske om tjugo år så har hon en liten som ligger och gnager på en bitring. Kanske är jag om tjugo år (det är ju ingen tid)någons mormor.


Samtidigt som jag anser att jag är väldigt duktig å att leva i nuet och njuta av varje minut så blickar man framåt. Men det behöver ju inte vara något negativt. Eller?!

Livet · Siri
Av Filippa Bräutigam - 5 november 2011 12:08

Igår hade vi världens mysigaste lilla familjedag. Frans kom hem från skolan vid ett och jag slängde ihop lite småkakor. Sen bar det iväg till BVC för att väga och mäta lillplutten som inte är så pluttig. 62 centimeter och 6300 gram visade mätningarna och man försöker minnas hur pluttig hon var när hon kom. Det är ofattbart.

Vi fick en broschyr om smakportioner och barnmat. Men vi behöver ju inte så värst mycket tips om hur man ska få dem att smaka. Kommer det en sked så gapar Siri förtjust. 


Efter BVC promenerade vi in mot stan. Vi skulle till försäkringskassan som skulle stänga klockan fem. Försäkringskassan är ju hel vrickad. PÅ hemsidan stod det att de har öppet till 21. Så i tisdags skulle vi dit efter att Frans lämnat blod vid sex. Då står det på dörren att de stänger 17. När vi då kom dit vid 16.40 igår så står det på dörren att dom stängde 12. Och denna lapp satt inte på dörren i tisdags! HALLÅ!


Men vi lät inte det förstör kvällen utan gick in och framkallade lite bilder på Siri. Meningen var att det skulle blivit pannkakor igår men kvällen blev sen och innan pannkakorna skulle hunnit bli stekta hade det varit långt efter middagsdags. Dessutom var vi redan hungriga båda två och var inte jätte sugna på att promenera fyra kilometer till maten. Så vi slank in på Jensens Biffhouse och slog till med var sin trerätter. Siri satt med och som vanligt charmade hon hela stället. Efter maten började vi så sakteliga lunka hemåt och njöt av den underbara höstkvällen.


Siri fick gröt för första gången igår. She likes! 

Av Filippa Bräutigam - 1 november 2011 21:52

Siri har kommit på några nya ljud. Dels så knorrar hon långt ner i halsen. svårt att beskriva ljudet. Sen så har hon börjat suga in underläppen till ett "smack"- ljud. Men det läskigaste av dem alla! Kvävningsljudet. Hon låter med en lång inandning som att hon inte får någon luft. Jag antar att det sista ljudet killar konstigt i halsen.



Varit hos Astrid idag och hälsat på den gamla tanten. Det märks att hon börjar bli gammal. hon blir med jämna mellanrum rejält otrevlig. För det mesta går det att skratta åt men inte hela tiden. Man får hoppas att det itne går allt för fort utför. Man hoppas ju att hon skall kunna stanna hemma.


Imorgon skall jag lämna in den nya (gratisvagnen) på service. Det kan man ju kosta på en gratis Emmaljunga.


En annan liten fotnot är ju att jag och Frans har bott ihop i två år idag.

Ovido - Quiz & Flashcards