min-lilla-siri

Alla inlägg den 15 januari 2012

Av Filippa Bräutigam - 15 januari 2012 19:19

Siri har nu två kvällar i rad somnat med flaskan fylld av välling. Hon tog den helt utan gnäll och slörplade sig till sömns. Jag hade ju gärna fortsatt amma ett tag till men eftersom Frans snart skall vara pappaledig så började det ju bli tid för att sluta. På dagarna är det numer endast mat som gäller. Hon får inte heller somna till bröstet men på natten om hon vaknar och på morgonen så får hon bröstet.

Det känns som att den där första vägran har släppt och förhoppningsvis fortsätter det såhär. De kvällar som inte har gått lika smidigt har ju varit hemska. Jag vet att det bara är att slänga fram bröstet så är hon nöjd och ändå så har hon fått skrika och slå bort flaskan.

Men två nätter i rad *pepparpeppar* kanske har hon accepterat flaskan nu.


Hon kan till och med äta själv.  

   

Dessutom så lärde sig Siri att sitta själv igår. Inte som en fällkniv utan som en riktigt stor bebis! 

Av Filippa Bräutigam - 15 januari 2012 18:20

Idag var jag på fika med en gammal mammagrupp från familjeliv. Det bjöds på nyttigtfika med fruksallad och keso och grönsaker med dipp. Smarrigt värre! Oj vad många mammor det blev. minns ju att vi redan som gravida hade problem att få plats på ett fik så att vi de nu med lika många ungar valt att samlas hemma hos någon känns ju ganska smart. Idg var det nog tio mammor med barn samlade och alla bebisar var så nöda. Utom möjligtvis Siri då. Kanske var det lite för många okända ansikten för hennes smak. Men det var trevligt och jag promenerade både dit och hem så dessutomfick jag en rejäl nypa frisk luft och en dryg timmas promenad. Det är ju inte fyskam!


Frans har gjort ett rejält ryck i köket idag och nu är det nästintill sanerat.


Siri står i gåstolen och tömmer sina sista krafter innan det är dags för sängen. Hon somnade i selen på promenaden hemmåt men sov bara en kvart, inte riktigt tillräckligt. Så idag hoppas vi på en smärtfri nattning. 

Ovido - Quiz & Flashcards