min-lilla-siri

Alla inlägg under november 2012

Av Filippa Bräutigam - 15 november 2012 11:09

Såg just på håll ett äldre par. Kvinnan med rullator och mannen med kryckor. De skulle gå av en spårvagn, en sån där gammal med fyra branta steg ner. På utsidan stod folk i kö och studsade otåligt medan mannen på kryckor skulle hjälpa sin fru med rullator ner för alla steg. INGEN fick för sig att hjälpa till utan kastade istället irriterade blickar. Det gör ont i hjärtat och se hur människor helt tappat förmågan att se andra människors behov av hjälp. När slutade folk må bra av att kunna hjälpa någon annan?

Av Filippa Bräutigam - 15 november 2012 07:50

Det känns som att mammahjärtat är lite överarbetat när man blir alldeles stolt och rörd över att se Siris mästerverk på väggen på dagis! Men hon har ju gjort så himla fint! Hon är allt annat än liten längre!

Av Filippa Bräutigam - 14 november 2012 21:14

Förra veckan var jag och Siri på universum. Siri tycker det är jätte häftigt nu men alla djur och aporna och papegojorna var det bästa! Siri slet tag i förbipasserandes byxor, hon var så ivrig och ville visa aporna. Det var en lyckträff att det var en anställd på huset som mer än gärna pratade apor med Siri en stund!
Sen visade Siri fåglarna för mig! Ivrigare barn får man leta efter!

Ett litet kollage
(Bilden på mig bjuder jag på, Siri är ju för söt på den)

Av Filippa Bräutigam - 14 november 2012 15:06

På väg den ett jobbigt pass på gymmet. Det var jobbigare än vanligt! Mycket jobbigare! Jag fick ta av vikter på i stort sett att övningar och ändå tog jag i sp gott jag kunde. Dessutom har jag sträckt mig i magen, medförde tt många övningar blev lidande. Vad jobbigt det känns när man går bakåt istället för att utvecklas. Nästa gång skall det gå bättre!

Av Filippa Bräutigam - 12 november 2012 21:00

Hallå posten!

Jag är väldigt imponerad över er bedrift att skicka ett brev till mig på rekordtiden 10 månader! Visst att det var B post men.... Idag kom avin på detta brev

Av Filippa Bräutigam - 12 november 2012 15:12

Sitter halvdöd i skolan och vill bara åka hem!
Har just nu en föreläsning om dokumentationssystemet melior. Har sällan suttit på en mer ointressant föreläsning. Dessutom skall vi sitta indatasal imorgon och öva, läraren finns där och kommerju visa exakt samma sak sämjan står och babblar om nu. Hade jag vetat om hur mycket jag skulle lära mig idag så hade jag aldrig åkt till skolan idag! Vill hem till mina gosisar!

Av Filippa Bräutigam - 11 november 2012 20:20

Min fina gamlamormor lämnade efter sig ett knappt påbörjat lapptäcke. egentligen skulle det ju lika gärna varit ämnat att bli en grytlapp, vad vet jag. Oavsett så ämnar jag göra ett dubbelsängsöverkast av bitarna och tygerna som hon lämnat. Det är ju långt ifrån färdigt. Låååångt ifrån, men man kan se ungefär vad jag kan räkna med av det färdiga resultatet om si sådär femtioelva år.
Att sy för hand är tidskrävande men väldigt mysigt. Det blir som meditation för mig och jag har inget emot att det kommer att ta tid. Dessutom så blir det ett minne av världens bästa mormor som jag saknar varje dag!

Av Filippa Bräutigam - 9 november 2012 07:24

Siri lät bli att sova på hela dagen igår. Gick runt i tre timmar med henne i vagnen utan att hon lyckades somna.

När vi sedan kom hem var hon på gott humör till fem. Då blev det kinkigt och tillslut somnade hon nästan sittande i fans knä just innan middagen. Men då var det tur att vi fick besök på kvällen. Siri fick ny energi, orkade äta och bjöd på en riktig show! Ja vem får inte energi av Johnsan liksom?

Efter maten var det bums i säng och hon somnade innan hon ens hunnit äta upp vällingen. Min spontana tanke var att nu skulle hon sova som en stock fram till morgonen. Men karvade fel, kan ju ha berott på att hon inte drack upp sin välling, eller så var hon för trött för att sova. Men jösses vilken orolig natt det blev! När vi gick och la oss lyfte jag över Siri till oss med en gång, annars skulle vi ju få springa hela natten. Det var vi inte så sugna på! Men klängigare natt har vi nog inte haft någonsin. Siri vill ligga mår mig på natten. Helst PÅ mig. Helst skall hon också ligga och gunga lite PÅ MIG. Frans blir aldrig utsatt för detta utan det är bara mig hon "gosar" med såhär på nätterna. Jag vill ju inte låta gnällig men et är INTE mysigt! Jag blir helt slut. Nu är det skola till fem och ikväll blir det spelkväll med lite lisebergare. Det blir mys! Hoppas på en lugn skoldag och att jag kan somna på bussen hem så jag får lite nya krafter! Just nu går jag runt och sover!

Ovido - Quiz & Flashcards