min-lilla-siri

Alla inlägg under november 2012

Av Filippa Bräutigam - 21 november 2012 16:43

Nu är jg på väg hem från lövgördet igen där kaggar varit och hämtat massa fina presenter till Siri som vänliga människor lämnat till världens underbaraste kvinna som sedan lägger massor av tid och energi på att skänka dom vidare. Idag har jag hämtat en två små väskor till Siri. Lite böcker vilket är hur bra som helst då hon börjat tröttna på de vi Hr. Jag har dessutom fått en sparris, moccasiner och underbara Ulla skickade med lite extra leksaker till Siri. Förra veckan fick Siri en trehjuling med lite retrokänsla, helt bedårande liten cykel! Dessutom har jag fått en plast gran som kommer levererad till dörren. hon är en riktig vardagshjälte! Fantastisk kvinna!

Av Filippa Bräutigam - 21 november 2012 13:07

Det är sällan jag shoppar något. Kan ju ha att göra med att jag i te begriper mig på att köpa saker utan användningsområde eller som man kanske inte kommer att använda. Jg imponeras alltid av de oftast tjejer som lyckad shoppa till sig tio påsar under en dag på stan och sitter där på bussen med fyra kvartdratmeter påsar. Inget för mig! Visst kan jag hå in och kika i affärer men oftast anser jagade dör sakerna man gärna skulle haft som onödiga och låter då bli. Men när det kommer till tyger, bakgrejor och pyssel då får jag svårt att hejda mig!
Det är bara då jag kan förstå vilka kickar folk kan få av shopping! Först då som jag på riktigt kan se att det där med att äga massa saker som kanske inte har ett klockrent användningsområde just nu kan ge något. Jag älskar (okej kanske inte älskar men tycker hemskt mycket om)tyger! Idag hämtade jag tre meter som jag i födelsedagspresent fick beställa från Tyskland! De är så fina att jag smäller av lite och hade gärna köpt några förr meter av varje men tre meter var det sagt och så fick det bli! Det är ju allt annat än billigt med tyg. Som vanligt börjar hjärnan snurra så fort jag får ett tyg i handen. Vad skall jag knåpa ihop av detta!? Svamparna skall nog få bli en klänning men det får vänta några veckor, till jullovet!

Av Filippa Bräutigam - 20 november 2012 22:22

Denna terminen har ju gått oförskämt bra för mig! Helt obehindrat flyter jag igenom utbildningen och det känns fantastiskt då jag tidigare mött en hel del motgångar. Med fyra godkända examinationer denna terminen börjar jag känna mig smått oslagbar!
För Frans går det också bra! Han har ordnat ex-jobb i Norge, inte alla som får göra sitt examensarbete för ett oljebolag. Han har visserligen kuggat sin enda tenta någonsin men det beror ju på att Siri inte hade dagis förens en och en halv månad in på kursen, lite svårt att ta igen. Även om Frans trodde han skulle greja det, han må vara smart men han är ju trots allt inte Einstein! Resultaten han uppnått hittills väger upp den lilla missen. Dessutom har han nu för andra året i rad fått stipendium för goda studieresultat så nog är han duktig alltid, lite som en chock kom det då de tidigare räknat fel på hans snitt etta och meddelat att han inte fick något stipendium. Ikväll satt han och kollade kontot och undrade varifrån alla pengar kom, då låg de där iaf. Ibland lönar det att ifrågasätta. Uppenbarligen hade de ju gjort fel och det tackar vi för.

Nu är det sängen och jag får tagga ner en smula om jag ska kunna somna. Men man blir ju glad när man känner att livet för en gångs skull inte jävlas med en!

:)

PVK

Av Filippa Bräutigam - 20 november 2012 13:34

Examinationen av medicintekniska färdigheter avklarad. fick göra mitt praktiska prov på PVK (perifer venkateter). Jag skakade som ett asplöv men snabbt och säkert klarade jag av provet jag är euforisk! Hurra!

Av Filippa Bräutigam - 20 november 2012 08:52

Då var dagen kommen! Idag är det dags att examinera perifier ven kateter, central ven kateter, intravenöst blodprov, intramuskulärninjektion, subcutan injektion och tillförsel av läkemedel via infusion. Ganska många moment! Som tyr är examinerad man bara på ett.

Alla olika innehåller vad som känns som miljoner moment var. "Spritade jag bänken? Plockade jag fram plåster? drog jag upp natriumklorid? satsade jag armen? Nuddade jag den nu? Hur går det för patienten? Aspirerade jag verkligen ordentligt? Ska det sköljas med 5,10 eller 20 ml? Har jag rätt läkemedel? Är dosen rimlig? Är patienten överkänslig? Kontrollerade jag dosen och läkemedlet tre gånger? Hur lång tid skall droppet ta? Hur många droppar i minuten? Okabulätbesoktigade jag allt som ska besiktigas? Är några produkter utgångna?"

Bara en bråkdel av sakerna som skall tänkas på! En bråkdel!

Och där glömde jag förkläde och så var jag kuggad! Ahhhhh hjärnan är helt överbelastad nu!

Förhoppningsvis blir det nemas problemas men vad vet jag?


Inte konstigt man blir uppstressad när checklistan är ett halvt A4 lång!

Av Filippa Bräutigam - 19 november 2012 17:18

Vet inte om det är något Siri lärt sig på dagis men hon tömmer skåpen och sorterar allt i långa rader flera gånger om dagen. Sött och se hur hon omsorgsfullt pladdrar sakerna på "rätt" plats. "Ååååååhh ddääääääj"

Av Filippa Bräutigam - 16 november 2012 20:50

Har hela dagen haft en helt omänsklig migrän. Dessutom har jag varit ensam med Siri. Får sånna fruktansvärda skuldkänslor när jag bara ligger som ett kolli hela dagen. Siri he suttit bredvid mig nästan hela dagen också. Först när det var dags att natta Siri så började migränen att lätta.
nu sitter jag och förklarar för mig själv att Siri inte tar skada av en sån dag men det känns inte bra!
Snart kommer Frans hem från jobbet och tills dess skall jag trycka i mig lite hemmabakat. Hallon och björnbörsgrottor i knäckformar!

Av Filippa Bräutigam - 15 november 2012 11:49

Jag som brukar vara den värsta grinshen någonsin. Svär över allt glitter och blink, Allt rött, alla lampor och all julskyltning.

Jag går inne i stan nu och jag njuter! Blir glad i själen. Har inskaffat en liten trä-julkalender åt Siri, sån man kan lägga små saker i. Ser fram emot att det skall bli december!

Nu har jag ju en egen liten familj att fira med! Nu skapar vi våra egna traditioner och vi kommer att fira på vårat sätt, det känns så spännande.
Känner för första gången på väldigt många åt att julen bjuder på något att se fram emot! Även om jag kommer sakna att få fira den med kruttanten av tiderna och bästa mormor någonsin!

Ovido - Quiz & Flashcards