min-lilla-siri

Alla inlägg den 11 mars 2012

Av Filippa Bräutigam - 11 mars 2012 22:29

När jag pysslar så är jag så mitt inne i mitt pyssel att jag missar att hålla ordning runt omkring mit. Har just samlat pp alla små tygstumpar, trådbitar och ludd efter att man klippt och klippt och klippt. Det blir ganska stökigt när man bara yr skiten om sig och jag vill påstå att det är en av de inte så roliga delarna i mitt pysslande. Jag måste helt enkelt lära mig att "clean as you go" som man säger på Condeco. På jobbet går det prima men på hemmaplan går det sådär.


Men med allt undanröjt börjar jag bli mer än redo för sängen. Imorgon skall jag hem till Bianca fför en fika och sen är det dags för Siris invägning på BVC. Jag säger invägning och för mig har det sedan sist börjat kännas minst lika dramatiskt som det är när bjässarna i Bigest Loser väger in på TV. BVC lägger sån press på en och även om jag är mer än övertygad om att Siri får i sig det hon behöver så är det inte så roligt att höra BVC sätta sig emot det. Nu har vi i över två månader fettförstärkt mat och matat matat matat. Men Siris fyra sjukperioder och dessutom den utdragna magsjukan lär ju inte väga pluss på vågen. Usch, ångest!

Av Filippa Bräutigam - 11 mars 2012 18:43

När jag pysslar så har jag helt ekelt inte tid att uppdatera bloggen. Har jag en gång trätt nålen så syr jag tills fingrarna blöder och tyget glöder. 

I Fredags var jag ju iväg med S till Stof foch Stil. Det måste ju bara vara världens bästa affär och jag skulle kunna gå runt i timmar. Bara gå runt och pilla, slita och dra i tyger. Nu köpte jag i alla fall två mönster och tyg till dessa. Jag skulle sy en klänning åt Siri och en One Piece åt mig. Siris klänning blev klar i fredagskväll redan och idag blev min One Piece klar. Jag är näst intill löjligt stolt över att jag lyckades med mitt projekt. Nog för att den har sina små missar men på det stora hela så gick allt förvånansvärt bra. Siris klänning blev också fin men tyvärr så är storlekarna på mönstren ganska fel. Jag köpte mönster i storlek 74 men skulle tro att Siri kan använda den efter sommaren. Vilket ju inte var min tanke från början. Men det är ju trots allt bättre än att den blir för liten och hon aldrig skulle kunna ha den. Då har jag dessutom tid att hitta de perfekta knapparna till den.


   


One Piecen är egentligen lila men ser på bilden väldigt blå ut.    

Ovido - Quiz & Flashcards