min-lilla-siri

Alla inlägg den 16 mars 2012

Av Filippa Bräutigam - 16 mars 2012 18:29

Så sjukt taggad på att få dra igång!

Satt just och la in hela schemat i almanackan och det börjar ju närma sig nu. I helgen skall jag plocka fram alla mina gamla anteckningar från kursen och ögna igenom lite böcker tänkte jag. Nu hoppas jag på att få schemat från Liseberg snart. Är rädd att en del moment kommer krocka med jobb men det får jag i så fall lösa så gott det går. 

de flesta momenten i denna kursen har jag ju redan gjort så det kommer nog inte att vara så jätte krävande för mig. Det känns bra att få en liten mjukstart innan det drar igång på allvar med de tuffa kurserna i höst. Åh jag vill bara komma igång nu! 

Av Filippa Bräutigam - 16 mars 2012 13:51

Veckan har ju bjudit på helt underbart väder. Och i och med solen har vi ägnat många timmar ute. Siri har fått göra både sandlådedebut och gungdebut denna veckan och inte helt oväntat så tycker hon det är skitkul. Efter sandlådebesöket sprakade blöjan helt ändamålsenligt. Vi var i början av veckan två rundor till Slottskogen och Plikta för att leka. Jag ser verkligen fram emot våren och sommaren, med lekplatser och sandlådor och allt annat som de för med sig. 


I onsdags var jag en sväng i Borås till min syster som behövde lite stöd. Vi lämnade av den sista vagnen i min samling och nu har vi bara vår fina Emmaljunga Nitro kvar. Jag har varit mer eller mindre nöjd med alla mina vagnar men denna Nitro uppfyller alla krav jag har på en vagn.

Min Fina blåa Xlander har åkt hem till min syster och skall tjäna hennes behov till hösten när hennes lill* tittar ut. (jag tror det är en flicka) Vi åkte även upp med en hel del kläder och en babysitter. Vi har ju mer grejer kvar att leja ut till. Xlandern har svängbara lufthjul, Den är helt otroligt lättkörd och liggdelen är hög. Den höga liggdelen är skön för mamma och pappa eftersom man slipper stå dubbelvikt hela tiden. Däremot har den visat tendenser på att vara lättvält, så den måste man sitta och hålla i när man åker buss. Men skall jag vara ärlig så har det inte varit något problem. De andra egenskaperna väger upp. Den har dessutom en tillhörande bilbarnstol som går att fästa i chasit, superskönt!

 


Min fina gamla Emmaljuna City Cross har åkt hem till min farbror och hans fru för att till sommaren göra lika mycket nytta hemma hos dem som den gjort hos oss. Liggdelen är stor och rymlig och i liggkorgen finns ett ryggstöd att fälla upp för de små som inte vill ligga ner. Just det ryggstödet är en favoritdel på

den gamla Emmaljungan. Jag kan inte komma på många nackdelar på denna fina vagn. Möjligen då att den bara har en handbroms som jag inte riktigt litar  på. Inte för att den har krånglat utan bara för att jag inte litar på den. Sen är den ju gammal och begagnad men det betyder ju inte att den är dålig. 

 

Min gula TipTap har flyttat hem till ett ungt par som skulle ha barn i maj. Vi använde denna vagn mycket sparsamt eftersom jag just efter vi skaffade den fick Emmaljungan. Den är fin och har jätteskön fjädring. Skall man fälla ihop vagnen och ha den i bil så är den dock värdelös. Den går i princip inte att fälla ihop över huvudtaget. 

 

Men nu har jag ju som sagt min Nitro och jag sörjer inte de andra vagnarna även om jag litegrand saknar min barnvagnssamling och att kunna byta "outfit" från dag till dag. 

 

Ovido - Quiz & Flashcards