min-lilla-siri

Alla inlägg under oktober 2011

Av Filippa Bräutigam - 24 oktober 2011 00:54


  min dotter är ett matvrak

Av Filippa Bräutigam - 23 oktober 2011 23:26

Jag tror aldrig någonsin jag har bakat hårda kakor...


Färdigt på: 25 min
Ingredienser

200 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt


... löd receptet och intet ont anande började jag baka. Det flyter på smidigt och eftersom kakorna skall räcka åt 50 pers blev det dubbelsats. Men nnågra minuter efter jag satt plåten i ugnen brjar det stinka S.K.I.T Det luktade som jag gått och satt min i en frisörsalong och var på väg att permanenta mig. Amoniakdoften var INTE nådig. Vi började misstänka fel på gasspisen och började få panik. Aldrig tidigare har jag väll hört att det ska stinka när man bakar. Men så är tydligen fallet.  Var skulle man gra utan google? Troligtvis skulle vi ringa stenafastigheter och meddela att vi hadde en gasläcka eller någonting. Men icke. Kakorna är nu gräddade och de smakar mums!

Av Filippa Bräutigam - 22 oktober 2011 19:30

Här är vi inte fit for fight. Stackars lillskruttan har haft en nattlig rinsnuva i några nätter nu och i morse vaknade hon med ögoninflammation så det blev inget babysim. Siri verkar inte vara så värst stör av det rinnande och svullna ögat men vi tycker hemskt synd om henne.

Själv är jag inte håller helt hundra. vaknade med en kliande halls. Jag är tung i huvudet som ett bowlingklot och skulle kunnat sova hela dagen men jag hade annat på schemat.

Så idag bar det av för att handla till dopet. Det känns som att det är så himla mycket kvar att göra men det mesta kan jag ju inte ens börja med än. På lördag skall det göras pastasallad åt 50 personer.


Nu ligger Siri i sitt gym (tack och lov för hennes gym) och är mer än måttligt nöjd. Hon ligger och skrattar högt för sig själv och pillar med gymmets alla funktioner.

Frans hänger tvätt och snart skall jag börja dammtorka i vardagsrummet. Vilken sekund som helst nu. Vi skulle egentligen ha storstädat idag men eftersom vi båda är lite rossliga så kör vi ett lugnt race och hoppas på mer energi imorgon.

Middagen blev vad man kan förvänta sig av en sådan här dag. Fiskpinnar och paketet med det OH så tråkiga pulvermoset åkte fram... fy vad det är ogott men pulvermos. Men något måste man ju äta.


Nu skall jag hänga upp Siri på magen och dra mitt strå till stacken.

Av Filippa Bräutigam - 20 oktober 2011 18:38

Siri har fått en liten snuva. Den har besvärat henne på nätterna i två dagar men ingenting på dagarna. Hon är en ganska glad unge trots snorig näsa men hon sover en hel del.


Idag har vi varit och pratat med prästen som skall hålla i Siris dop. Vi har bestämt psalmer och tittat till stället. Det kommer bli superbra och prästen verkar jättetrevlig. Ser  mycket fram emot att ha alla samlade, att min lillebror kommer hem från folkhöskolan i småland som kidnappat honom och att alla kommer för att fira Siri. Skruttan kommer ju ha fyllt fyra månader, tiden går så fort.


Siri fick fin fin litteratur från goboken också. Det kom idag och Siri har inte velat släppa boken om "Willes vänner". En liten tygbok med skallra och spegel på baksidan. Siri somnade med boken i handen.


    Och dessutom har jag börjat fundera på om vi inte är lite lika ändå.        

Av Filippa Bräutigam - 19 oktober 2011 07:30

Bjuder er på en skrattfest med min lilla fining!



 

Av Filippa Bräutigam - 18 oktober 2011 22:07

Ikväll har vi varit hos Bianca och käkat middag igen! Bianca friterade pommes och så käkade vi hamburgare till. Sen blev det varm banan med choklad till efterrätt och vi lyckades sitta och prata lite vuxet även om våra små döttrar har haft en ganska dålig dag båda två.


Innan jag åkte iväg till Bianca så beställde jag tårtor till dopet. Det blir spännande att se hur dom blir. Dessutom börjar det bli dags att utforska internet på goda kakrecept, jag brukar ju inte baka kakor så värst ofta. Det brukar mer bli bullar och annat mjukt. Och till råga på det så skall jag ju även handla mat och baka bröd innan nästa söndag så jag har ju en del att stå i.


Väl hemma så har jag hunnit bädda rent i sängen och snart blir det nana. Skall bara försöka få min klarvakna dotter att inse att det är natten.


"Bäst att hålla i sig för morsan kör som en dåre"


 

Mycket underligt skötbordsbeteende

Av Filippa Bräutigam - 15 oktober 2011 21:32

Idag blev det mumsigt mozzarella sås.


Champinjoner

Lök

Vitlök

Bacon

Mozzarella

Matlagningsgrädde

salt peppar oregano (maizena vid behov)


Lätt som en plätt. Skär löken i tunna halvmåne former och skiva champinjonerna. Stek i mycket smör och vitlök tills champijonerna är mjuka, löken skall inte brynas. Förstek bacon, tärnad eller strimlad och släng i. Går även att köra vegetariskt då skippar du bacon. Sedan häller du i grädden och kokar en stund. Riv i mozzarellan och låt den smälta. Behöver det redas av görs det enklast med lite majsmjöl. Krydda efter smak. Supergott till spaghetti!

Av Filippa Bräutigam - 15 oktober 2011 19:57

Om det är någon här som följer min blogg så har ni nog inte missat att Siris första babysimdag var just idag. Och hon älskade det. Jag har ju sett fram emot kursstarten i en månad och nu förstår jag varför. Idag badade bebisarna i 20 minuter och man han knappt blinka innan det var dags att gå ur vattnet men i fortsättningen skall dom bada i 30 minuter och då hinner man ju njuta lite extra.

Babysimmet bygger på självräddning och meningen med denna kursen är att bebisarna skall lära sig att viljemässigt hålla andan för att inte drabbas av panik om de skulle hamna under vattnet. Efter tre fyra gånger ska de även få dyka och det känns ju onekligen lite läskigt men tufft är det ju utan tvekan.

Om Siri var solstrålen i vattnet så var hon minst lika surig när hon kommit upp. Hon var helt slut och hon sov mellan tre och sju, dessutom är hon just på väg till att somna igen. Det var nog mycket intryck för både hörsel, syn och känsel som behöver bearbetas nu.



Ett litet smakprov. Nu syns inte min bikini på filmen men faktum är att jag och Siri matchar.

Ovido - Quiz & Flashcards