min-lilla-siri

Alla inlägg under oktober 2012

Av Filippa Bräutigam - 24 oktober 2012 13:31

Sitter på tåget och försöker räkna lite. Men jag kan inte sluta titta ut genom fönstret. Jag förundras över hur vacker vår natur är på hösten. Skogen får så många färg nyanser.

Drömmer mig bort en stund istället!

Av Filippa Bräutigam - 24 oktober 2012 12:13

Nu har jag gjort två övningstentor och hur noga jag än försöker vara så kan jag bara inte sluta göra slarvfel! Jag blir arg på mig själv! 100% rätt är fan inte lätt! Eftersom matten är så lätt blir jag så vansinnigt irriterad på mig själv när jag får fel.

Vad gör jag?! FOKUS!

Av Filippa Bräutigam - 23 oktober 2012 13:47

"Man får inte att leva om sitt liv, det är det som är själva grejen"

Jonas Gardell

Av Filippa Bräutigam - 23 oktober 2012 13:45

Igår gick då sista avsnittet av torka aldrig tårar utan handskar. Jag har nog aldrig gråtit så mycket förut! Jag att i 55 minuter och fulgrät! Grät så tårarna sprutade. Man blir arg på mänskligheten! Fy fan säger jag bara!
Jag vill tro och jag tror st det över lag är lättare att leva som homosexuell idag. Att vi tack vare människor som Jonas Gardell, människor som tagit striden, blivit mer tolleranta. Jag skriver tolleranta fast jag inte tycker det är rätt ord, men kan inte hitta något annat. Vad är det att tollerera? Jag tror att människors förståelse för det som inte anses som det normala har förändrats. Och jag vill fortsätta tro det. Jag hoppas för mitt liv att sjukvården har tagit lärdom och att de ansvariga idag känner skam över vad som tilläts ske!
Jag vill inte begripa hur föräldrar kan kränka sina barn på sättet som visades i serien. Jag vill inte förstå hur människor kan göra varandra så illa.

Om ni inte sett serien i tre delar på SVT så gå in på play och gör det!

Om ni sett serien så ventilera gärna vad ni fått för tankar och funderingar?
Har ni kanske en egen blogg där ni kommenterat den? Skicka länken i en kommentar!

Meningen med serien och böckerna är att människor skall börja att diskutera den. Den skall väcka känslor, och det går inte att lämnas oberörd av vad man sett!

Av Filippa Bräutigam - 22 oktober 2012 20:34

Nu mina vänner, slå ihop böckerna, stäng av telefonerna och ta fram näsdukarna!
Klockan 21 börjar sista delen av Jonas Gardells mästerverk "Torka aldrig tårar utan handskar". Den gör mig arg, besviken, ledsen men även fylld av gläde! Tänk att dessa människor får på något vis upprättelse nu, nu när hela Sverige är i gungning och ger dessa människor och hela situationen som de levde i den uppmärksamhet som de förtjänat!
Det är en vacker oh sorglig historia, om kärlek och glädje, om sorg och svek!
Den får inte missas och själv sitter jag bara och fyller upp tårkanalerna hur nu och räknar ner på klockan! Om 25 minuter är det dags, slå på SVT och slits med i känslokarusellen du också!

Av Filippa Bräutigam - 22 oktober 2012 19:57

Känns bra med läkemedelsräkningen. Det flyter på som sagt. Har räknat hela kvällen och bra hakat upp mig på simpla saker vid ett par tillfällen, allt annat har gått bra och inga fel än så länge!
Hoppas på att allt fungerar lika bra på tentan, då ska det inte bra problem. Men misstänker att min tenta ångest kommer göra saker lite mer komplicerade än de egentligen är.

Har ju som tur är några dagar på mig att jobba mig mer trygg på! Ingen vila här inte!

Av Filippa Bräutigam - 22 oktober 2012 13:55

Dp vattenytan avklarad. Nu känner jag mig hundra på att jag även klarat denna tenta. Man får ha sex poängs avdrag och jag tror att jag har tre eller fyra.
Det stör mig att jag hade rätt svar men suddade bort det och ändrade just inne jag lämnade in. För övrigt är kg nöjd med min insats.
På fredag är det sista tentan på länge men det betyder inte att man kan pur ut. Sen påbörjar vi utbildningens mest krävande kurs... Sjukdomaläran, väldigt intressant och det blir rolig kunskap men jobbigt så in i bomben. Det är nästan oändligt med kunskap som skall in!
Men först tagga tenta på fredag! Läkemedelsberäkning here i come!

Ett litet ps är att bästa Frans tror att även han klarade sin tenta, om än lite osäker.

Hurra för oss!

Av Filippa Bräutigam - 22 oktober 2012 06:42

Obehaget som uppstår när mannen som just bad att få slå sig ner bredvid dig på tåget duschat i herrparfym innan han åkte hemmifrån...

Obehaget som uppstår då du är illamående och vill spy i din medresenärs knä....

Obehaget som uppstår då du börjar få migränkänningar tack vare tak parfymdoft

Obehaget som uppstår då du inser att din plats är typ den enda lediga platsen i din vagn.

Skona mig någooooon!

Ovido - Quiz & Flashcards