min-lilla-siri

Alla inlägg under oktober 2012

Av Filippa Bräutigam - 22 oktober 2012 06:12

Så var det dags igen, bara två veckor sedan sist. Tenta! Sitter redan på bussen och är på väg. Farmakologi, hela 1,5 högskolepoäng.
Bara att hålla tummarna för mig idag. och om ni ändå håller på kan ni ju hålla tummarna för Frans också som också har tenta. Han säger sig behöva det. Men jag litar stenhårt på att han på något mirakulöst vis trollar till det. Det är vad han brukar göra.

Av Filippa Bräutigam - 20 oktober 2012 22:32

112 unika läsare idag! Det är nytt rekord! Dessutom så satte det mig på plats 49 i topplistan på mest besökta bloggar. Inte så illa om du frågar mig! Jag vandrar uppåt!
Fortfarande tycker jag det är lite knasigt att jag inte vet vilka ni är men bugar och bockar för visat intresse :)

Nu är det natten hos oss och lamporna är släckta.

Natti

Bak

Av Filippa Bräutigam - 20 oktober 2012 20:30

Idag blev det fifflar och kanelbullar. Tanken var äppelmos och mandelmassa i gafflarna men när det visade sig att vårt äppelmos var slut och att ingen av våra två butiker på gården sålde det så fick det bli en planB jag körde på lemon curd. Kanske inte mitt i prick men verkar ändå bli helt okej! Sedan blir det bröd också.
Frans håller påsatt lägga Siri och alldeles nyss så had ede pusskallas mmmmmmmmmaaaah mmmmmmaaaah hör jag Siri säga inne i sovrummet. Hennes typiska pussljud! De är så söta och jag jobbar på att bli det jag med genom att trycka i mig en nygräddad giffel! Det är bannemig mysigt att leva

Av Filippa Bräutigam - 20 oktober 2012 16:16

>Siri har ärvt de flesta plagg hon någonsin ägt! Det gör ekonomin väldigt mycket lättare, vi kan ofta lyxa till det hemma. De flesta kläder har Siri ärvt från sina eller mina kusiner och det är vi väldigt tacksamma för!
Men när min mormor gick bort i augusti hittade jag även en hel del kläder från min barndom och idag tog jag på henne ett av plaggen för första
gången. Kunde inte låta bli. Egentligen är det ett sommarplagg men eftersom Siri är sjuk och ändå inte ska gå någonstans idag så fick den åka på! Och den är ju bedårande!

Av Filippa Bräutigam - 20 oktober 2012 13:43

Påbörjade en städning av förrådet! Då kan man fråga sig varför?
Kommer ju aldrig bli klar och jag behöver sätta mig och plugga så fort Frans kommer hem. Vi har fått så jätte mycket kläder i storlekar som Siri inte kommer kunna ha på länge så förrådet har varit fyllt till taket med kassar. Just nu satsar jag på det som synd men planen var även att hinna riva ur skåpen och lådor och städa dem. Vi får se vad jag står ut med. Nu är det åter till arbetet. Siri stirrar på teletubbies så jag har nog en stund till att sysselsätta mig på

Av Filippa Bräutigam - 20 oktober 2012 09:00

Siri tycker om sitt munspel. här upptäcker hon dessutom sig själv när jag filmar henne och blir himla imponerad. Hon är så mysig! Man får så många goda skratt varje dag åt min kärlek!
 

Av Filippa Bräutigam - 19 oktober 2012 23:25

Ni som väljer att lämna kommentarer i stil med: du är en dålig mamma! Om man bryr sig om sitt barn så åker man inte ifrån det, skulle aldrig kunna vara ifrån min son så länge!

Dessa är en kommentar som är lämnad på mitt inlägg om Indien. Jag valde att inte publicera kommentaren eftersom jag blev så oerhört sårad. Nu ångrar jag mig.

ag älskar min dotter och dyrkar marken hon står på. Jag skulle göra vad som helst för henne! Dessutom vet jag att hennes pappa är den bästa pappa jag kunnat ge mitt barn. Han tar dessutom och har  gjort ända sedan första dag vi kom hem från BB lika stort ansvar för Siri som jag gjort. Han är fullt kapabel till att sköta om vårat gemensamma barn medans jag är borta. När jag ser honom med Siri så blir jag ofta tårögd. Jag är så lycklig att jag lyckades hitta en man som är en så underbar Papi och sambo!

Att göra denna praktik i Indien kommer ge mig helt andra perspektiv på saker och ting, det är jag säker på. Jag kommer att utvecklas som människa. Hela mitt liv kommer jag att vara Siris mamma men det betyder inte att allt jag gör behöver vara att vara det. Jag är fortfarande Filippa och måste vara osjälvisk och ge mig själv denna erfarenhet och upplevelse. Den kommer vara spännande, rolig, intressant men också fruktansvärt påfrestande. Dels kommer jag att vara ifrån min familj. Min största glädje i livet. Dels kommer jag att få se väldigt mycket som jag kommer ha svårt att förstå. Människosynen, klassklyftorna, patientsynen, allt kommer att vara så olikt hemma och jag kommer att utvecklas som människa, för att inte tala om hur mycket jag kommer växa in i min yrkesroll inför den sista terminen. Jag skall jobba som sjuksköterska resten av mitt liv är det tänkt och då kan det ju vara bra om jag blir en trygg sådan! Eller?!

Jag och mina underbara klasskamrater kämpar för fullt för att administrera denna resan just nu och jag är glad att den kommer att bli av. jag tänker inte ta din skit och därför skriver jag detta inlägget till dig och hoppas att du kommer att fatta något av det jag skrivit!

Att försumma sig själv gör en inte till en bättre förälder, snarare tvärtom. Att ha en värld som snurrar kring sina barn och inget annat gör inte att barnen växer upp till bättre människor. Jag kommer ortsätta vara lika engagerad och ge henne lika mycket kärlek hela livet. Men om jag i fem veckor befinner mig i ett annat land så kommer hon inte lida. Jag ger henne så mycket kärlek att hon kommer ha så det räcker alla fem veckor utan att den tar slut. 




  Siri älskar sin Papi lika mycket som jag gör! De kommer ha det alldeles supermysigt medan mamma är i Indien och kämpar med sin C-uppsats


Av Filippa Bräutigam - 19 oktober 2012 23:14

Det var länge sen jag la upp några filmer på bloggen.

Det är nog det enda som jag inte tycker om med bloggplatsens app. Det går inte att ladda upp filmer med mobilen. 

men här kommer en liten film på när Siri ägnar sig åt sin favoritsysselsättning. 



 

Ovido - Quiz & Flashcards