min-lilla-siri

Alla inlägg under september 2012

Av Filippa Bräutigam - 26 september 2012 11:49

Siri hade för en stund sen sitt första riktiga raseriutbrott. Jag tog ifrån henne min telefon efter att hon suttit med den i en halvtimme och sa att nu går vi ut istället. Trodde ju att utbrottet skulle ge med sig ganska fort men icke. I trettio minuter skrek hon som ett tortyroffer och ålade sig som en maski när jag försökte trösta. Tillslut had Egon skrikit sig då matt att hon somnade pladask. Nu har hon sovit i en timme och näR hon vaknar hoppas jag att hon är på bättre humör!

Jag är bara nöjd att jag faktiskt inte gav med mig. Det hade ju varit enklare att bara låta henne glo på film hela dagen om hon nu velat det. Me jag är mån om att hon inte blir got soffpotatis. Barn skall springa omkring och hitta på hyss, qinte titta på film hela dagarna!

Av Filippa Bräutigam - 25 september 2012 18:42

Siri gillar bubbelbad! Hon kan bada hur länge som helst, ju mer bubbel ju bättre är det!

Av Filippa Bräutigam - 25 september 2012 16:03

Dagens praktik har varit bra. Det är en underbar stämning på min vårdcentral och hierarkin som man stött på så många gånger tidigare inom vården känner man knappt av.
Tyvärr blev det inga venprover idag heller, i brist på lättstuckna patienter. Imorgon är det hemma dag men fortsätter att hoppas på torsdagen att jag får sticka då. Jag har mätt några blodtryck ned lyckat resultat och gjort ett par vaccinationer. Sen såg jag till att vaccinera mig själv också. Sista twinrixen fattades, tänkte min student kompis skulle få ge mig den men hittade henne ingenstans. Så hon blev besviken när jag väl hittade henne och sprutan var tagen.
I vanliga fall är jag en aningens spruträdd men så fort jag får på sig vårdkläderna så blir jag modig som ett lejon. Kanske var en liten överdrift men rädd för sprutor och nålar är jag åtminstone inte. Vilket jag verkligen är annars. Lite märkligt faktiskt, men man ostar ju om professionella jag och privata jag. Kanske är detta ett exempel på det.
Oavsett så är jag färdigstucken vilket ju känns bra inför utlandspraktiken om ett år också.

Lab

Av Filippa Bräutigam - 25 september 2012 12:16

Nu har jag varit på lab. Skulle ju få sticka var det sagt men nu jobbar det bara undersköterskor där och de får inte undervisa mig. Crap! Får hoppas det kommer En akutpatient nu efter lunch när jag ska gå med en sköterska igen :)

Av Filippa Bräutigam - 25 september 2012 08:06

Sitter här på bussen med frukostmackan i handen och RixFm i öronen. Jag laddar upp för ännu en dag på praktiken. Hoppas på att denna dag bjuder på lite mer aktion. Vad dagen har för planer vet man ju inte. Jag är hittills mycket nöjdare med denna vårdcentralen än min tidigare och känner att de är månare om att jag faktiskt ska få med mig kunskap hem från praktiken. Detta blir klart toppen!

Av Filippa Bräutigam - 24 september 2012 20:35

En grytlimpa blev det ikväll också. Idag blev det på dinkelmjöl.

Av Filippa Bräutigam - 24 september 2012 16:19

Set var en relativt lugn dag idag. Måndagar brukar ju annars vara den dag då alla skall till vårdcentralen men inte idag. Ett par omläggningar något kappilärprov, en astmatiker och ett hembesök senare åker jag hem och är nöjd med dagen.
Ännu inga venprover, var ju inte på labb idag men hoppas på något imorgon iaf.
Nu blir det hem och laga mat!

Av Filippa Bräutigam - 24 september 2012 07:22

På väg mot praktik då! Tyvärr fick jag inte riktigt den nattsömn som man kunnat hoppas på. Ingen toppen uppladdning. Först klockan tolv kom vi i säng, både jag och Frans satt och pluggade igår och var så inne i vårt. När jag kikade upp för att titta på klockan så var den halv tolv. Skall snart byta buss och då blir det sova på bussen om jag lyckas hitta någonstans att sitta.

Önska mig lycka till idag! Nervös som få!

Ovido - Quiz & Flashcards